Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Dajana Nedić iz Kotor Varoša dobitnica stipendije Udruženje ŠA Fest za ak. 2019/20. godinu

Petak, 06.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Prvi ŠA stipendista ili bolje reći, prva ŠA stipendistkinja je Dajana Nedić iz Kotor Varoša koja je student 4. godine Akademije likovnih umjetnosti u Banjaluci.
 
Nakon ni malo jednostavnog zadatka koji je imala komisija za izbor stipendiste, Udruženje ŠA Fest donijelo je odluku da prvu stipendiju Fonda Dalibor Popović Mikša dodijeli upravo Dajani Nedić koja je svojim radom, društvenim zalaganjem i drugim potrebnim kriterijumima konkursa, bila ispred ostalih kandidata.
 
Iz Udruženje ŠA Fest podsjećaju da je Udruženje 1. novembra 2019. godine objavilo konkurs za dodjelu stipendije studentima fakulteta likovnih umjetnosti, a u okviru svoje misije podrške mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

Pravo na dodjelu stipendije imali su državljani BiH, uz uslove da imaju do 30 godina, da imaju status redovnog studenta, da su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisani u godinu studija, da u dosadašnjem studiranju nisu obnovili nijednu godinu studija, da ne primaju stipendiju drugog davaoca, da imaju prosjek ocjena iznad 7,50 i da su studenti Akademije umjetnosti (Univerzitet u Banjoj Luci, studijski program: Likovne umjetnosti), Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg (Sveučilište u Mostaru), Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu (odsjeci: Grafički dizajn, Primenjena grafika, Primenjeno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Konzervacija i restauracija), Akademije umetnosti (Univerzitet u Novom Sadu, studijski programi:Likovne umetnosti, Primenjene umetnosti i dizajn (modul Grafički dizajn i modul Ilustracija), Fakulteta umetnosti u Nišu (Univerzitet u Nišu, studijski programi: Likovne umetnosti i Primenjene umetnosti).
 
Period stipendiranja traje 9 mjeseci u toku akademske 2019/20. godine, a stipendisti će se mjesečno isplaćivati stipendija u iznosu od 200 KM.

"Čestitamo našoj prvoj stipendistkinji i nadamao se da ćemo u narednim godinama imati još više mogućnosti da podržimo umjetnost i one koji se njom bave", navodi se u saopćenju Udruženja.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu