Četvrtak, 24. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Dodijeljene stipendije Grada Sarajevo u Vijećnici

Ponedjeljak, 07.09.2020. // Izvor: Grad Sarajevo // Novost

U sarajevskoj Vijećnici danas je upriličena svečana dodjela stipendija Grada Sarajeva učenicima, sa četiri gradske općine, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.
 
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka dočekao je učenike i uz čestitke uručio ugovore o stipendiranju.
 
"Draga mladosti, naša budućnosti, čast mi je što ste danas ovdje. Ovo je samo jedna od aktivnosti koje Grad Sarajevo radi za obrazovanje. Bili smo zabrinuti zbog pandemije da li ćemo uspjeti obezbjediti potrebna sredstva za stipendije, ali smo uspjeli. Ponosan sam na vas, nadam se da će vaše znanje doći u prvi plan u godinama koje su pred vama. Samo uz znanje i vaš trud ovaj grad može naprijed. Isplati se učiti, a svaki trud će biti nagrađen", istakao je Skaka i podsjetio učenike da ne zaborave početkom oktobra 2021. ponovo aplicirati za novu stipendiju.
 
Čestitkama se pridružila i Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport koja je, zajedno sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edinom Gabelom, prisustvovala ceremoniji dodjele stipendija.
 
U Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, ove godine povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad, i samim tim motivirani za buduće uspjehe.

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 9 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu