Srijeda, 30. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Široki Brijeg raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godinu

Utorak, 03.12.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Grad Široki Brijeg raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja za akademsku 2019/20. godinu.

Grad će u aktuelnoj akademskoj godini dodijeliti 24 stipendijaa pravo prijave za stipendije imaju redovni studenti nakon upisane druge godine studija, koji prvi put upisuju tekuću kalendarsku godinu.

Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja, i to po tri stipendije za studij defektologije, dvije stipendije za studije geodezije, fizike, logopedije, medicine, računarstva, šumarstva,  građevinarstva, strojarstva i muzičke kulture, a po jedna stipendija za studij arhitekture, elektrotehnike i psihologije.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti s prosjekom ocjena 5.00 odnosno 10.00, studenti bez oba roditelja i studenti čija su oba roditelja 100% invalidi dobivaju studentske stipendije direktno bez bodovanja, bez obzira na vrstu studija.

Prijave s kompletnom dokumentacijom mogu se slati na adresu: Grad Široki Brijeg, Ul. fra Didaka Buntića 11., «s naznakom za studentske stipendije»

Konkurs ostaje otvoren do 17. decembra, a za više detalja pogledati Natječaj Grada Široki Brijeg za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u ak. 2019/20. godini.


KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 3 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini