Četvrtak, 24. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gradonačelnik Skaka: Grad Sarajevo dodijelit će blizu 500 stipendija

Petak, 04.09.2020. // Izvor: Grad Sarajevo // Novost

U Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih blizu 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad, i samim tim motivirani za buduće uspjehe, navodi se u saopćenju Gradske uprave.
 
„Investiranje u obrazovanje nema alternativu. Ulažući na različite načine u svoje mlade sugrađane, Grad Sarajevo značajno ulaže u svoju budućnost. Znanje je uvijek bilo važno, ali nikada važnije nego danas u globalnom svijetu kada trebamo adekvatno odgovoriti na brojne izazove“, istakao je Skaka.
 
Smatra da i u ovim vanrednim okolnostima, kada se suočavamo sa pandemijom koronavirusa, moramo pozitivno razmišljati i djelovati.
 
Zato, bez obzira koliko teške ekonomske prilike bile, uvijek će jedna od primarnih zadaća Grada biti da obezbijedi potrebna sredstva na normalno funkcioniranje života djece, mladih i njihovih porodica. Oni zaslužuju našu punu podršku i brigu.
 
„Ne smijemo dozvoliti da naša djeca koja postižu izuzetne rezultate ne osjete radost priznanja i nagrade za svoj trud. Ujedno, naša je obaveza i pravo da budemo podrška i roditeljima, i učiteljima i nastavnicima. Svi oni obavljaju jedan od najtežih i najodgovornijih poslova. Zato zavređuju posebno poštovanje zbog njihovog izvanrednog rada i angažmana, posebno u ovim vanrednim okolnostima“, naglasio je Skaka.
 
Uvjereni smo da će stipendija Grada pružiti dodatnu motivaciju za njihove buduće uspjehe, da budu još bolji.

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 9 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu