Četvrtak, 16. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Kompanija ArcelorMittal Zenica dodjelila stipendije za akademsku 2019/20. godinu

Četvrtak, 28.11.2019. // Izvor: Radio Zenit // Novost

Danas je kompanija ArcelorMittal Zenica dodjelila stipendije za osam učenika Tehničke škole u Zenici i šest studenata Metalurško – tehnološkog fakulteta Zenica za akademsku 2019/20. godinu, prenosi Radio Zenit.
 
Direktorica Departmenta za ljudske resurse, Dijana Božić – Srdanović, ističe kako je izbor stipendista bitan aspekt poslovanja, te kako imaju za cilj po završetku školovanja otvoriti vrata fabrike svima koji ostvare i pokažu traženi uspjeh.
 
„Stipendiranje, međutim, ne znači samo pružanje financijske podrške đacima i studentima, pa u konačnici i njihovim obiteljima, koja svakako nije zanemariva. To je prilika kojom se mladim ljudima pruža mogućnost učenja, usavršavanja i stjecanja praktičnih iskustava, koja se zbog specifičnosti i jedinstvenosti naše fabrike ne mogu steći nigdje drugo u Bosni i Hercegovini. Također, to je i jasan poziv svima koji su zainteresirani da uče i napreduju u oblasti tehničkih nauka, ali i svim drugim oblastima koje su potrebne ovoj industriji, da se opredjele za neko od zanimanja koje će im osigurati zaposlenje i ostanak u našoj zemlji koja ima toliko potencijala i kojoj su baš oni potrebni da ih ostvari. Na njima je da iskoriste tu priliku“, kazala je Božić-Srdanović.
 
Stipendisti imaju mogućnost, osim finansijske podrške tokom školovanja, da se stručno usavršavaju praktičnim radom u realnom sektoru, te samim tim ostvare prednost zapošljavanja u Kompaniji.
 
„Ova stipendija je za mene veoma važna jer mi daje podstrek da nastavim dalje da se borim za svoju budućnost. Pomaže i mojim roditeljima koji finansiraju moje školovanje. Na ovaj način imam veću šansu za zaposlenjem u svojoj struci što je danas prava rijetkost“,  tvrdi Ajla Tukić, učenica četvrtog razreda Tehničke škole Zenica koja je po struci metalurški tehničar.

Stipendije se dodjeljuju za period od deset mjeseci tekuće akademske godine, mjesečni iznos stipendije za studente je 200 KM, dok je za učenike 100 KM.

KONKURSI