Subota, 16. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

„Merhamet“ dodijelio 39 stipendija djeci bez jednog ili oba roditelja

Srijeda, 06.05.2020. // Izvor: Stipendije.ba / MDD "Merhamet" // Novost
Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ podijelilo je 39 stipendija djeci bez jednog ili oba roditelja. Stipendije u iznosu od 8.818 KM obezbijedila je „Merhametova“ partnerska organizacija Bosansko-kanadsko humanitarno društvo iz Toronta, u Kanadi, saopćeno je iz MDD "Merhamet".
 
Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj podijelio je 29 pomenutih stipendija djeci bez jednog ili oba roditelja sa područja Maglaja, Zavidovića, Tešnja i Zvornika, u ukupnom iznosu 6.570 KM. Preostalih deset stipendija podijelio je Regionalni odbor „Merhameta“ Travnik na svom području.
 
Inače, riječ je o prvoj tranši koju je uplatilo Bosansko-kanadsko humanitarno društvo, čija je praksa da stipendije dodjeluje dvokratno. Druga tranša, u istom iznosu od 8.818 KM, bit će uplaćena u oktobru i odmah će biti podijeljena istoj djeci na području Maglaja, Zavidovića, Tešnja, Zvornika i Travnika.
 
Prema riječima direktorice Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanele Omerović, Bosansko-kanadsko humanitarno društvo iz Toronta već treću godinu zaredom obezbjeđuje stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja.
 
"Zbog trenutne situacije prouzrokovane koronavirusom, nismo bilo u mogućnosti da pozovemo djecu, da ih ugostimo u našim prostorijama te da im na licu mjesta podijelimo stipendije, pa smo im novac uplatili na njhove račune. Zahvaljujem se našoj parftnerskoj organizaciji Bosansko-kanadskom humanitarnmo društvu iz Toronta na ovoj humanoj akciji i na pomoći ovoj djeci, koja im je itekako potrebna", kazala je Omerović.
 
Regionalni odbor „Merhameta“ Travnik stipendije je djeci uručio u svojim prostorijama, pridržavajući se svih mjera zaštita zbog pandemije koronavirusa. 

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 24 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 25 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu