Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Busovača dodjeljuje stipendije za akademsku 2018/19. godinu

Petak, 08.03.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Općina Busovača objavila je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, a imaju mjesto prebivališta na području općine Busovača.
 
Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2018/19. godinu, a pravo na dodjelu stipendije imaju redovni studenti prvog ciklusa studija, uz uslove da nisu smješteni u studentske domove u BiH i inostranstvu, da nisu vanredni studenti, da nisu apsolventi, da nisu u tekućoj akademskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovo upisali istu godinu studija, da ne primaju stipendiju drugog davaoca i da sa danom objave konkursa navršavaju 26 godina života.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti prve godine studija, koji su u završnom razredu srednje škole proglašeni učenicima generacije dobivaju stipendiju podnošenjem prijave uz koju su dužani priložiti sljedeću dokumentaciju, a studenti sportisti dobivaju stipendiju na prijedlog Sportskog saveza općine Busovača.

Prijava na konkurs sa potrebnom dokumentacijom predaje se neposredno na protokol Općine ili se dostavlja putem pošte na adresu: Općina Busovača, Komisija/Povjerenstvo za provođenje konkursa/natječaja za dodjelu stipendija, ul. 16 august/kolovoz bb. Busovača
 
Konkurs ostaje otvoren do 20. marta, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Busovača za dodjelu stipendije redovnim studentima za ak. 2018/19. godinu.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini