Nedjelja, 25. Avgust 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori sa stipendistima Udruženja "Spajalica" u ak. 2018/19.

Utorak, 12.03.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Piše: Alma Muharemović

Protekle noći, u prostorijama hotela “Bristol” predstavnici udruženja ''Spajalica'' okupili su svoje buduće stipentiste, kako bi im bilo upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju za akademsku 2018/19. godinu.

Prije potpisivanja ugovora, stipendisti su bili u prilici iznijeti svoja zanimanja prisutnim stipendistima, ali i stipenditorima, te u ugodnoj atmosferi nastaviti razmjenjivati mišljenja i ideje.
 
Predsjednik Udruženja Davud Zukić, pozdravio je prisutne riječima koje pridaju izričitu vrijednost mladim ljudima, koji se trude na putu traženja znanja.
 
“Svake godine svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sa stipendistima, zaista je posebna jer Spajalica postaje bogatija za nekoliko novih stipendista. Mladi i obrazovani ljudi su stubovi naše domovine, Bosne i Hercegovine i biti im podrška na putu sticanja znanja velika je čast”, rekao je Davud Zukić, a u nastavku iznio studentima priču o načinu njihovog stipendiranja, i učinio ih radosnim jer su dijelom toga.
 
''Udruženje Spajalica već jedanaestu godinu uspješno realizira projekat stipendiranja pod motom ''Učinimo svaki dan jedno dobro djelo'', tj. ''Izdvojimo svaki dan 1KM za stipendiranje studenata''. Do sada smo stipendirali 105 studenata Univerziteta u Sarajevu i evo u ovoj akademskoj godini nastavljamo sa stipendiranjem novih 10 studenata'', istakao je Zukić. 
 
Svoju zahvalnost iskazali su i studenti, te naglašavaju kako će im stipendija biti od koristi. Studenti su, kažu, veoma jednostavno pristupili konkursu, i navode kako je zaista način apliciranja koji „Spajalica“ zahtijeva primjer olakšane aplikacije i za studente, i za stipenditore. 
 
„Čast je biti stipendista udruženja „Spajalica“ već drugu godinu, jer je ova stipendija doista od koristi svima nama. Za udruzenje "Spajalica" saznala sam od svoje sestre koja je također bila stipendista ovog udruženja. Udruženje od nas ne zahtijeva nikakve posebne usluge zauzvrat, osim toga što žele samo da budemo dobri studenti, što je i više nego dobra motivacija,i nama ali i udruženju. Najveću zahvalnost pridajem tačnosti i pravovremenosti Udruženja prilikom isplate istipendija, što nama studentima, veoma znači. Zaista mi je drago i od srca hvala što mi je Udruženje omogućilo ovakav prihod tokom studiranja“, kazala je Belkisa Pilipović, studentica Pedagoškog fakulteta, te dodala kako studenti koriste ove prihode u ostvarivanju sebe, kao ličnosti koje će sutra biti od pomoći državi i ljudima. Također, nada se da će i ona biti stipenditor i pomoći studentima u budućnosti, čime je rezultat ove stipendije podigla na viši nivo, nivo osjećaja za druge. 
 
Potpisivanjem ugovora, stipendisti su ostvarili pravo na primanje stipendije u mjesečnom iznosu od 100,00KM za period od 1. oktobra 2018. do 31. jula 2019. godine.
 
Iz Udruženja dodaju, da su posebno radosni zbog činjenice da su bivši stipendisti "Spajalice" po završetku studija i stupanja u radni odnos izrazili želju da i oni zajedno sa ostalim članovima podrže nove generacije studenata u njihovom obrazovanju, te se nadaju da će buduće generacije uraditi isto.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.11.2019. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 12 dana.

Chevening Scholarships for International Students for the academic year 2019/2020

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu