Utorak, 07. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije i subvencija smještaja za studente sa područja HNK za ak. 2019/20. godinu

Petak, 15.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja ovog kantona za akademsku 2019/20. godinu.

Pravo na prijavu imaju redovni studenti koji studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini, uz uslove da imaju stalno prebivalište studenta i roditelja u HNK najmanje godinu dana prije raspisivanja konkursa, nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija, nemaju bespovratnu finansijsku pomoć Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK ili drugog davaoca, nemaju subvencioniran smještaj u studentskom domu, ne studiraju u inostranstvu ako takav studij, na materinjem jeziku, postoji u Bosni i Hercegovini, u tokom studija nisu obnovili više od jedne godine, s tim da to ne može biti godina u kojoj konkuriše za dodjelu stipendije ili subvencije smještaja.

U konkursu se navodi da je kandidat obvezan aplicirati putem on-line obrasca na internet stranici Ministarstva (http://stipendije.monkshnk.gov.ba/) kojeg, nakon popunjavanja, treba isprintati, potpisati  i dostaviti zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom.

Uz popunjeni obrazac potrebno je priložiti dokumentaciju kojom se potvrđuju činjenice definisane od tačke II. do V. Konkursa. Popis potrebnih dokumenata je sastavni dio on-line obrasca. Dokumenti moraju biti originali, ili ovjerene kopije.

Prijavu, koju također možete pronaći na našoj stranici, sa pratećom dokumentacijom potrebno je dostaviti poštom na adresu Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Stjepana Radića 3/III, 88.000 Mostar, sa naznakom „Za Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja“.

Konkurs ostaje otvoren do 28. novembra, a za više detalja Konkurs za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja HNK u ak. 2019/20. godini.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini