Utorak, 27. Juli 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Rudnika i Termoelektrane Ugljevik za 171 studenta

Ponedjeljak, 29.06.2020. // Izvor: Rudnik i Termoelektrana Ugljevik // Novost


Vršilac dužnosti direktora "Rudnika i termoelektrane Ugljevik" Čedomir Stojanović potpisao je danas sa članovima uprave odluku o stipendiranju 155 studenata redovnih studija i 16 studenata master studija.

"Prvobitno je bila planirana dodjela stipendija za 80 studenata i 20 postdiplomaca, ali smo zbog epidemije korona virusa bili onemogućeni da postupak po raspisanom konkursu završimo prije tri mjeseca pa smo odlučili da listu korisnika stipendija proširimo", rekao je Stojanović novinarima.

On je naveo da mjesečna stipendija iznosi 170 KM, da će je korisnici primati narednih šest mjeseci i ocijenio da je ona pomoć i stimulacija za svakog studenta.

"Na konkursu smo bodovali godinu studija, prosjek ocjena i materijalno stanje, uvažavajući studente sa manjim materijalnim mogućnostima, a imali smo i studente bez oba roditelja, kao i studente koji dolaze iz porodica nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske", pojasnio je Stojanović.

Na svečanosti u preduzeću "Rudnik i termoelektrana Ugljevik" student pete godine Stomatologije u Novom Sadu Miljan Petrović, koji je bio prvi na rang-listi za dodjelu stipendija sa prosjekom ocjena 9,56, zahvalio je rukovodstvu ovog privrednog giganta na razumijevanju i podršci studentima.

Petrović je pozvao i druge firme u Republici Srpskoj da primijene ovu praksu podrške studentima.


KONKURSI