Nedjelja, 05. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Sutra novo testiranje za stipendije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

Četvrtak, 25.06.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) sutra u Sarajevu organizira novo testiranje za stipendije za sve kandidate koji nisu ranije pristupili testiranju.
 
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) pruža novu priliku da obezbijedite sebi stipendiju za studij na nekom od studijskih programa. Višegodišnja praksa Univerziteta je da svake godine upriliči Testiranje za stipendije i Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane kandidate. Tokom proteklih godina više stotina srednjoškolaca iz cijele BiH i zemalja regiona se odlučilo da iskoristi pruženu priliku i da svoje obrazovanje nastavi na IUS-u.

Sa pojavom pandemije COVID-19, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je prvi univerzitet u državi koji je kompletan nastavni proces u potpunosti premjestio na online platforme, te naši studenti nisu imali nikakvih poteškoća u praćenju nastave i obavljanja svojih redovnih fakultetskih aktivnosti. Shodno tome, i prethodna ovogodišnja testiranja su obavljena online.

Testiranje će se održati u prostorijama Univerziteta, a svi kandidati koji će pristupiti testiranju obavezni su poštovati sljedeće mjere pri dolasku na IUS: upotreba zaštitne maske i rukavica, dezinfekcija ruku i obuće i održavanje socijalne distance.
 
Iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) naglašavaju da je, pored navedenih mjera, za pristup testiranju potrebno ispuniti i opće uslove: izvršiti registraciju putem linka: stipendija.ius.edu.ba, biti državljanin BiH ili neke od zemalja iz regiona, biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola i pristupiti ispitu uz dokument sa slikom.

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na [email protected] ili pozivom na +387 33 957 175.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 3 dana.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini