Subota, 30. Maj 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gradonačelnik Imamović dodijelio nagrade za najbolje učenike, studente i sportiste iz Tuzle

Ponedjeljak, 08.04.2019. // Izvor: Grad Tuzla // Novost
Danas je Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović upriličio je prijem za dobitnike nagrada za najbolje učenike, studente i sportiste.
 
Riječ je o kandidatima koji su se prijavili  na “Javni poziv za dodjelu Nagrade Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh učenika, studenata i sportista sa područja grada Tuzle”, i ispunili uvjete predviđene navedenim konkursom.
 
Prisutni dobitnici su, kroz razgovor i pojedinačno predstavljanje, upoznali gradonačelnika Imamovića sa ostvarenim rezultatima, na čemu im se zahvalio u ime svih građana Tuzle, koji mogu biti ponosni na nadolazeće generacije mladih. Sveukupni zbir rezultata učenika, studenata i sportista sa područja grada, potvrđuje činjenicu da je Tuzla sredina u kojoj mladi imaju mogućnost za razvoj i napredak.
 
U Budžetu Grada Tuzle za 2019.  sa pozicije ” Nagrade studentima, učenicima i sportistima za natprosječan uspjeh” izdvojena su sredstva u visini od 50.000,00 KM.
 
Ove godine  dodijeljena je 101 Nagrada Grada Tuzle za ostvaren natprosječan uspjeh u prethodnoj kalendarskoj/školskoj godini za pet učenika generacije srednjih škola, 44 studenta sa najnižom prosječnom ocjenom 9,50, trideset i pet učenika i studenata koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim takmičenjima  i 17 sportista koji su proglašeni za najuspješnije sportiste Odlukom Sportskog saveza grada Tuzla.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 1 dan.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 11 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu