Četvrtak, 02. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo (IUS) održano testiranje za stipendije

Petak, 26.06.2020. // Izvor: Anadolu Agency / IUS // Novost

U petak je na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo (IUS) održano testiranje za stipendije. Zbog pandemije i restriktivnih mjera, prethodna tri testiranja održana su online putem, javlja Anadolu Agency (AA).
 
Obzirom da je veliki broj maturanata pokazao interes, IUS je odlučio ovo testiranje održati u kampusu. Ispoštovane su sve mjere opreza; studenti i osoblje nosili su maske i držali se na odgovarajućoj distanci, a tako je bio organiziran i princip sjedenja.
 
Pristup testiranju dobili su svi učenici koji su ove godine završili srednju školu, a koji su državljani BiH ili susjednih zemalja. Isto testiranje se svake godine organizira na kampusu IUS-a, te se BH studentima nudi prilika da nastave školovanje na ovom univerzitetu, osvajanjem stipendije Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo (SEDEF), navodi se u saopćenju.
 
Webometrics je IUS proglasio najboljim privatnim univerzitetom u BiH u 2020. godini, a ogroman broj stipendija koje se daju studentima ovog univerziteta potvrđuje i njihovu velikodušnost.
 
Svim učesnicima testiranja poželjeli su puno sreće u nadi će im ovo biti prvi korak u bolju budućnost.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 7 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini