Subota, 31. Oktobar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Program stipendija njemačke privrede za 2021. godinu

Ponedjeljak, 05.10.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) nudi program stipendija njemačke privrede za 2021. godinu.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni management, zaštita okoliša, arhitektura, poljoprivreda i druge. 

U okviru Programa stipendija njemačke privrede za 2021 godinu, studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje i u BiH. 

Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 29 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa, a apliciranje za ovaj program je moguće do 16.11.2020. godine.

Za više informacija i online prijave pogledati na: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/.   


KONKURSI