Subota, 16. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Fondacije Izvor nade za školsku 2020/21. godinu

Četvrtak, 07.05.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Fondacija Izvor nade raspisala je konkurs za dodjelu 80 stipendija u školskoj 2020/21. godini za studente i studentice koji svoje studije nastavljaju na jednom od sarajevskih univerziteta.

Pravo prijave na konkurs imaju svi učenici završnih razreda srednjih škola i studenti od 2. do 5. godine studija.

“Studentima se pored vrhunskog smještaja u Studentskom domu “Prof. dr. Fikret Hadžić“ nudi i prilika za usavršavanje životnih vještina, karijerno savjetovanje, podrška u pisanju projekata, mogućnost volonterskog angažmana u projektima koje Fondacija “Izvor nade” realizira kao i učešće u programu vršnjačkog mentorstva“, kazao je Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“. 

Agetović dodaje da Studentski dom od ove godine u svojoj ponudi nudi smještaj samo u dvokrevetnim sobama.

“Vrhunski ugođaj u mirnom dijelu grada, pored smještaja u dvokrevetnim sobama sa zasebnim kupatilima, odlikuje kvalitetan restoranski meni s uključenim doručcima i večerama, fitness sala, sportski teren, vešeraj, tri prostorije za odmor, dvije čajne kuhinje i veliku čitaonicu s bibliotekom. Dom je opremljen alarmnim sistemima i videonadzorom a studentima je na raspolaganju i kvalitetna internet veza u svim sobama“, izjavio je Agetović.

Konkurs ostaje otvoren do 10. jula, a za više informacija Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 24 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 25 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu