Srijeda, 20. Juni 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Velika Kladuša: Spisak studenata koji su dobili općinsku stipendiju poznat do kraja mjeseca

Subota, 14.01.2012. // Izvor: www.radiovkladusa.ba // Novost

U petak, 06. januara, istekao je rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu stipendije Općine Velika Kladuša, onih studenata koji su prvi put upisali fakultet u akademskoj 2011/2012. godini i onih koji do sada nisu bili stipendisti Općine.

Kako smo saznali od Hilmije Smlatića, šefa Odsjeka za društvene djelatnosti, zahtjev za dodjelu stipendije podnijelo je 120 studenata, a od tog broja dva zahtjeva su odbijena. Kako ističe Smlatić, ovo nisu konačni i zvanični podaci, s obzirom da se očekuje dolazak prijava putem pošte, te okončanje procedure utvrđivanje prebivališta ovih studenta.

Studenti koji su od ranije stipendisti Općine da bi i dalje ostvarivali pravo na stipendiranje bili su dužni dostaviti samo potvrdu da su redovno upisali novu studijsku godinu. Kompletna procedura obrade zahtjeva za stipendije biće okončana do kraja ovog mjeseca, nakon čega će uslijediti potpisivanje Ugovora o stipendiranju.

Podsjećamo, mjesečni iznos stipendije za kandidate koji ispune sve uslove iz Konkursa jednak je za sve studente i iznosi 100 KM. Spisak svih studenata kojima je odobrena općinska stipendija biće objavljeni najkasnije do 31. januara ove godine, a pored Oglasne ploče u zgradi Općine, biće objavljen i na službenoj web stranici Općine i Radija Velika Kladuša, te u Nezavisnim krajiškim sedmičnim novinama ReprezenT.

Inače, što je interesantno za spomenuti ove godine ukupan broj stipendista biće nešto manji, i to za desetak studenata.
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 16.07.2018. // Konkurs je otvoren još 26 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2018/19. godini