Ponedjeljak, 25. Juni 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Bosanska Krupa: Načelnik Halitović potpisao ugovore sa općinskim stipendistima

Ponedjeljak, 09.04.2012. // Izvor: www.opcinabosanskakrupa.ba // Novost

Danas su u prostorijama Doma kulture studenti s područja općine Bosanska Krupa s načelnikom Arminom Halitovićem potpisali Ugovor o dodjeli općinskih stipendijа za školsku/akademsku 2011./2012. godinu.

U sklаdu s odobrenim sredstvimа Budžeta Općine za tekuću godinu i u sklаdu sа kriterijimа zа dodjelu stipendijа dodjeljene su 203 studentske stipendije u visini od 750,00 KM. Toliko i ima studenata na području općine koji su ispunili uslove za dodjelu.

Ove godine, baš kao i prošle, dodjeljene su stipendije svim redovnim studentima. Pravo na stipendiju nisu mogli ostvariti studenti prve godine studija, osim ako se ne radi o učeniku generacije ili učeniku koji je u sva četiri razreda srednje škole imao prosjek ocjena 5,00. Bez obzira što je student upisao prvu godinu, mogao je ostvariti stipendiju i ako je pripadnik boračke populacije, te ukoliko je upisao deficitarno zanimanje kao što je bilo navedeno u konkursu. Naravno, sve to uz ispunjenje ostalih uslova i podnošenje zahtjeva.

© www.opcinabosanskakrupa.ba

Pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendija nisu imali: studenti koji se obrazuju uz rad, vanredni studenti, studenti koji obnavljaju godinu studija, studenti koji su u okviru istog stepena već stipendirani od bilo kojeg davaoca stipendije.

Načelnik Armin Halitović je potpisivanje Ugovora iskoristio da pozdravi sve studente, da se druži s njima, da im čestita na dosadašnjem radu i uspjehu, te da im poželi sreću u daljnjem obrazovnom procesu. Nastojao je uputiti jasnu poruku govoreći o važnosti studiranja. Istakao kako se sve čini da bi se olakšalo ovoj populaciji, te da će Općina Bosanska Krupa i iduće godine nastojati pružiti priliku još većem broju mladih za volontiranje.

© www.opcinabosanskakrupa.ba

Stipendija će se isplaćivati mjesečno za 10 (deset) mjeseci za period oktobar 2011 – juli 2012. godine. Visina studentske stipendije utvrdit će se na način što će se iznos budžetskih sredstava od 150 hiljada planiran za tu namjenu podijeliti na broj korisnika stipendije.

Studenti su se zahvalili lokalnoj vlasti, načelniku, te izrazili zadovoljstvo zbog finansijske podrške za koju će se moći odužiti jedino ako budu uporni i uspješni u životu, te od koristi za društvenu zajednicu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 31.07.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs za dodjelu Erasmus+ stipendija Univerziteta Balearskih ostrva (Španija) za akademsku 2018/19. godinu