Subota, 24. Februar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Utorak, 02.10.2012.

Izvor: Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Stipendije općine Stari Grad Sarajevo za nadarene učenike i studente u šk. 2012/13. godini

Općina Stari Grad Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu šezdeset četiri (64) stipendije nadarenim učenicima i studentima koji imaju prebivalište na području Općine za školsku/akademsku 2012/13. godinu.

“Pravo učešća imaju nadareni učenici i studenti koji se nalaze na redovnom školovanju u srednjim i visokoškolskim ustanovama, državljani su BiH, imaju prebivalište na području Općine Stari Grad Sarajevo duže od 3 godine, a u prethodnoj školskoj/akademskoj godini postigli su uspjeh u školi, odnosno fakultetu / akademiji i to: učenici srednjih škola sa najmanjom prosječnom ocjenom 4,80, studenti fakulteta / akademija i pridruženih članica univerziteta sa najmanjom prosječnom ocjenom 8,50”, navodi se u Javnom pozivu.

U školskoj/akademskoj 2012/13. godinu Općina Stari Grad stipendirat će: 10 učenika I razreda, 8 učenika II razreda, 8 učenika III razreda, 8 učenika IV razreda, 10 studenata I godine, 8 studenata II godine, 8 studenata III godine i 8 studenata IV, V i VI godine, prvi ciklus - dodiplomski studij.

Stipendije se dodijeljuju za tekuću školsku/akademsku godinu i isplaćivat će se za devet (9)  mjeseci za period: septembar - decembar 2012. godine - februar - juni 2013. godine.

Iznos mjesečne stipendije za učenike iznosi 80,00 KM, a za studente iznosi 120,00 KM.

Napomena: Molba/prijava se podnosi obavezno na propisanom obrascu (obrazac se može preuzeti u šalter sali Općine i/ili na web-stranici Službe za obrazovanje, kulturu i sport), lično na protokolu Općine ili putem pošte na adresu:
Općina Stari Grad Sarajevo
Služba za obrazovanje, kulturu i sport
(sa naznakom - za Javni poziv za stipendiranje nadarenih učenika i studenata)
Ulica Zelenih beretki broj 4
71000 Sarajevo


Konkurs ostaje otvoren do 31. oktobra 2012. godine.

Detaljnije (tekst konkursa i prijavni obrasac) pogledati i preuzeti  OVDJE.


KONKURSI