Srijeda, 25. April 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije za studij na IUS-u

Ponedjeljak, 18.03.2013. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

U cilju realizacije svojih aktivnosti koje su usmjerene ka unapređenju visokog obrazovanja, prvenstveno na način da se mladim ljudima pruži mogućnost kvalitetnog školovanja, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) daje podršku učenicima i studentima, u vidu dodjele stipendija.

Univerzitet dodjeljuje četiri vrste stipendija, i to:

  • najboljim učenicima srednjih škola u BiH i regionu,
  • naboljim kandidatima koji polože prijemni ispit iz matematike i opšte kulture,
  • talentovanim učenicima koji se najbolje plasiraju na državnim i drugim takmičenjima,
  • studentima koji tokom školovanja na IUS-u ostvare visok prosjek ocjena.

Sve navedene vrste stipendija odnose se na četverogodišnji studij na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika).

Stipendije koje dodjeljuje IUS mogu biti: potpune, tj. 100% stipendije, koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelimične, 75%, 50% ili 25% stipendije, koje samo djelimično pokrivaju troškove školarine.

Cilj ove vrste stipendiranja je da se podstiču i promovišu znanja i sposobnosti kod mladih ljudi, te da se mladi talenti zadrže na školovanju na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Ovogodišnje testiranje iz matematike i opšte kulture će se održati u srijedu, 20.03.2013.godine, u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati.

Registracija za sve učesnike testranja je obavezna. Izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

Rezultati testova biće objavljeni najkasnije 5 dana nakon dana testiranja na oglasnoj ploči i web stranici Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 11.05.2018. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/18. godini