Nedjelja, 31. Maj 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Radionice u Sarajevu: Saznajte više o stipendijama za Europski Forum Alpbach 2013

Srijeda, 17.04.2013. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) održat će prezentacije stipendija i radionice na temu Kako aplicirati za stipendiju na Europski Forum Alpbach 2013?, najprestižniji evropski događaj, koji će se ove godine organizovati u periodu od 12 - 31. augusta u Austriji na temu “Iskustva i Vrijednosti“.

Radionice na temu Kako aplicirati za stipendiju na EFA 2013? predstavnici Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu održat će 22.4. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, sa početkom u 18h, te na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu, 25.4. u 12h.

Pored stipendija za Europski Forum Alpbach, bit će predstavljen i Science Slam, koji se ove godine održava po prvi put u sklopu Built Environment Simpozija.

European Forum Alpbach (EFA) je jedna od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija koja okuplja Nobelovce, profesore, eksperte, političare, kao i mlade ljude kroz program stipendiranja studenata. Održava se svakog augusta u idiličnom tirolskom selu Alpbach, Austrija još od davne 1945. godine.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmicu intenzivnih kurseva/seminara sa najaktuelnijim temama), Ljetnu školu evropskih integracija, te višednevne simpozijume iz raznih oblasti (ekonomija, zdravstvo, tehnologija itd.). Iako je program podijeljen na simpozijume i ljetne škole, Forum podržava prijave za cijeli događaj.

Za program stipendiranja za Forum mogu se prijaviti svi studenti ili diplomci do 30 godina starosti. Stipendije pokrivaju smještaj sa doručkom, troškove učešća i, u pojedinim slučajevima, džeparac.

Poziv za prijave za program stipendiranja otvoren je do 2. maja, a za više informacija posjetite www.alpbach.org, www.igas.ba, te IGAS Facebook i Twitter profile.


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 30 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 10 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu