Srijeda, 14. April 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije za Međunarodnu ljetnu školu „Seggau“ 2014.

Četvrtak, 14.11.2013. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Univerzitet u Gracu u saradnji s Komisijom biskupske Konferencije Evropske zajednice (COMECE) i biskupije Graz-Seckau organizira Međunarodnu ljetnu školu „Seggau“ 2014. na temu „ Transformacija i promjene - Evropa i šire“, koja će se održati u Austriji u periodu od 29. juna - 12. jula 2014. godine.

Međunarodna ljetna škola "Seggau" dizajnirana je za međunarodno orijentirane, visoko motivirane studente iz svih disciplina koji žele prošitriti svoje razumijevanje aktualnih evropskih i međunarodnih poslova, koncentrirajući se na regije Jugoistočne Evrope i Amerike, proučavanjem i razmatranjem globalnih kretanja i izazova u kontekstu kolektivnih pitanja, koja se reflektuju kroz aspekte individualnih, društvenih, političkih, kulturnih, regionalnih, ekonomskih i nacionalnih identiteta.

Ukupan iznos kotizacije za program ljetne škole „Seggau“ 2014. po studentu je 1,300 € što pokriva troškove kurseva, obuke, smještaja i ishrane za 2 (dvije) sedmice.

Međutim, za studente koji dolaze iz: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kazahstana, Kosova, Latvije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine, a budu prihvaćeni na program ljetne škole „Seggau“ 2014. imaju mogućnost dobijanja stipendije u vidu umanjenih troškova školarine.

Za studente koji dobiju stipendiju tršokovi školarine umjesto 1,300 € iznose 400 € .

Pet razloga zašto se prijaviti na Međunarodnu ljetnu školu „Seggau“ 2014.:

  • dvosedmični Ljetni Univerzitet;
  • 6 ECTS bodova za učešće i seminarske radove;
  • predavanja, panel diskusije i 10 paralelnih seminara iz modula;
  • razgovori sa međunarodnim predavačima i gostima;
  • u sklopu „Seggau” 2014. imate: školarinu, hranu, smještaj, vannastavne aktivnosti i izlete.

Prijave se mogu izvršiti do 28. februara 2014. godine.

Detaljnije možete pogledati ovdje.