Subota, 27. Novembar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

BBI dodjeljuje stipendije učenicima i studentima iz sjeverozapadne BiH

Utorak, 14.06.2016. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Bosna Bank International, nakon dodjele stipendija učenicima i studentima iz Sjeverne Bosne, raspisala je konkurs za dodjelu stipendija iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja iz regije sjeverozapadne Bosne i Hercegovine.

BBI će dodijeliti 100 stipendija učenicima i studentima iz ove regije, koja podrazumijeva opštine iz Unsko-sanskog kantona, te opštine Krupa na Uni, Bosanska Kostajnica, Kozarska Dubica, Prijedor, Bosanska Gradiška, Banja Luka, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Čelinac, Teslić, Kotor Varoš, Kneževo, Šipovo, Mrkonjić Grad, Ribnik i Istočni Drvar.

Visina mjesečne stipendije, koja će se isplaćivati tokom cijele godine, iznosi 100 američkih dolara (USD).

Rok za prijavu je 29. juni do 12:00 sati, a prikupljenu dokumentaciju potrebno je lično dostaviti poslovnicama BBI-a u Bihaću, Cazinu, Bosanskom Petrovcu, Sanskom Mostu i Banjaluci, sa naznakom „Konkurs za stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel – Region 2 – sjeverozapadna BiH”.

Stipendisti iz Fonda „Sheikh Saleh Kamel“ će biti obavezani da odmah po zaposlenju ili sticanju samostalnih prihoda, otpočnu sa vraćanjem iznosa primljene stipendije i to i iznosima ne manjim od 3% od njihovog mjesečnog primanja ili u većem iznosu po njihovoj odluc, dok ne vrati iznos ukupno primljenih sredstava.

Prilikom izbora stipendista, prednost će imati učenici i studenti iz porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata te demobilisanih boraca.

Također, stipendisti će biti obavezni odazvati se na poziv Davaoca stipendija ili Aocijacije „Fatma“ za prisustvovanje edukacionim i sličnim predavanjima.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći u Konkursu ili tražiti na telefon 0800 200 20 te putem internet adrese [email protected].


KONKURSI

Rok za prijavu: 15.12.2021. // Konkurs je otvoren još 18 dana.

Javni konkurs za dodjelu stipendija Opštine Kostajnica za školsku i akademsku 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 06.12.2021. // Konkurs je otvoren još 9 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2021/22. godini