Petak, 23. Februar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Nedjelja, 08.01.2017.

Izvor: Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Sutra otvaranje Info-centra Goethe-Instituta BiH

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine sutra će u Sarajevu otvoriti Info-centar, te u vezi s tim, pozivaju na Dan otvorenih vrata u Centru za kurseve.

Info-centar će otvoriti direktorica Goethe-Instituta Charlotte Hermelink, a prisutnima će se obratiti i predstavnica Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini Natascha Garloff-Jonkers i direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina.

Nakon otvaranja, bit će održan raznolik program. Zainteresovanima će biti predstavljene informacije o mogućnostima studiranja u Njemačkoj i dobijanju stipendija, kao i kursevima njemačkog jezika i ispitima koje nudi Goethe-institut BiH. Osim toga, bit će održana i probna nastava za odrasle i djecu.

Stoga je sutrašnji Dan otvorenih vrata, kao i uopšte otvaranja Info-centra Goethe-Instituta BiH, odlična prilika za lakše informisanje naših studenata.

Goethe-institut BiH je redovan stipenditor bh. studenata za redovne studije u Njemačkoj, kao i različite ljetne kurseve. Proteklog ljeta 14 bh. studenata boravilo je na tromjesečnoj ljetnoj omladinskoj školi u Njemačkoj, kao stipendisti Goethe-Instituta BiH.

„Presretna sam što ćemo otvaranjem Info-centra polaznicama naših kurseva, osim učenja njemačkog jezika, sada moći ponuditi dodatne prateće besplatne sadržaje, kao što je savjetovanje o učenju od nastavnika, informacije o Njemačkoj te mnoge dodatne materijale za učenje njemačkog jezika“, kazala je Hermelink, saopšteno je iz Goethe-Instituta.

Dan otvorenih vrata Goethe-Instituta bit će održan sutra u prostorijama Centra za kurseve u Titovoj ulici 27, od 16:00 do 19:00 sati.


KONKURSI