Ponedjeljak, 25. Juni 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Započeo Orijentacijski kurs UNSA u ak. 2016/17. godini

Ponedjeljak, 13.02.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Orijentacijski program za za 50 stranih studenata, nastavnika i saradnika koji dolaze na razmjenu na Univerzitet u Sarajevu počeo je danas kada se gostima obratila prorektorica za međunarodnu saradnju Aleksandra Nikolić.

Povodom početka ljetnog semestra studijske 2016/2017. godine na Univerzitet u Sarajevu dolazi 50 stranih studenata, nastavnika i saradnika koji dolaze sa partnerskih univerziteta iz devet zemalja - Austrije, Češke, Danske, Grčke, Italije, Njemačke, Rumunije, Španije i Turske, saopštio je Univerzitet.

Riječ je o studentima, nastavnicima i saradnicima koji dolaze kroz razne programe mobilnosti koje finansira Evropska komisija, kao što su ERASMUS+, Mevlana, CEEPUS, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između sarajevskog i partnerskih univerziteta u svijetu. Gosti će u Sarajevu boraviti šest mjeseci.

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, po uzoru na praksu na partnerskim univerzitetima iz Evropske unije i šire, organizira orijentacijski program koji ima za cilj da upozna strane studente, nastavnike i saradnike sa Univerzitetom u Sarajevu, njegovom historijom, tradicijom i kulturom, kao i historijom, tradicijom, kulturom i običajima samog Sarajeva i Bosne i Hercegovine, odnosno da im pružimo sve potrebne akademske i praktične informacije.


KONKURSI

Rok za prijavu: 31.07.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs za dodjelu Erasmus+ stipendija Univerziteta Balearskih ostrva (Španija) za akademsku 2018/19. godinu