Srijeda, 25. April 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Unaprjeđenje saradnje BiH i Turske u oblasti obrazovanja

Ponedjeljak, 17.04.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović razgovarao je prošle sedmice sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta „Sulejman Demirel“ Halukom Songurom iz Turske o saradnji Ministarstva i Univerziteta, posebno u oblasti razmjene studenata.

„Bosna i Hercegovina je na putu poboljšanja ključnih procesa koji će doprinijeti razvoju obrazovanja i jačanju saradnje obrazovnih institucija, ministarstava, profesora i studenata dviju prijateljskih država. Zbog toga je od velike važnosti za sve vas razmjena znanja i iskustva sa zemljama iz cijelog svijeta, ali i s ekonomski razvijenom državom kao što je Turska“, kazao je Kazazović.

Razgovarano je i o potencijalnim budućim zajedničkim projektima ministarstva i Univerziteta, ali i dviju država. U okviru toga prepoznat je značaj razmjene iskustava putem razmjene i mobilnosti studenata i profesora.

Kazazović je obećao da će zvanično putem institucija upoznati srednjoškolce i studente o mogućnosti konkurisanja za stipendije koje Vlada Republike Turske dodjeljuje u okviru „Mevlana“ programa za studijske, istraživačke i predavačke boravke, saopšteno je iz Press službe KS.


KONKURSI

Rok za prijavu: 11.05.2018. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/18. godini