Subota, 24. Februar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Ponedjeljak, 17.04.2017.

Izvor: Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Unaprjeđenje saradnje BiH i Turske u oblasti obrazovanja

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović razgovarao je prošle sedmice sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta „Sulejman Demirel“ Halukom Songurom iz Turske o saradnji Ministarstva i Univerziteta, posebno u oblasti razmjene studenata.

„Bosna i Hercegovina je na putu poboljšanja ključnih procesa koji će doprinijeti razvoju obrazovanja i jačanju saradnje obrazovnih institucija, ministarstava, profesora i studenata dviju prijateljskih država. Zbog toga je od velike važnosti za sve vas razmjena znanja i iskustva sa zemljama iz cijelog svijeta, ali i s ekonomski razvijenom državom kao što je Turska“, kazao je Kazazović.

Razgovarano je i o potencijalnim budućim zajedničkim projektima ministarstva i Univerziteta, ali i dviju država. U okviru toga prepoznat je značaj razmjene iskustava putem razmjene i mobilnosti studenata i profesora.

Kazazović je obećao da će zvanično putem institucija upoznati srednjoškolce i studente o mogućnosti konkurisanja za stipendije koje Vlada Republike Turske dodjeljuje u okviru „Mevlana“ programa za studijske, istraživačke i predavačke boravke, saopšteno je iz Press službe KS.


KONKURSI