Nedjelja, 15. Juli 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije organizacije ITF Enhancing Human Security za ak. 2017/18. godinu

Srijeda, 09.08.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Organizacija ITF Enhancing Human Security, koja realizira projekt stipendiranja žrtava mina ili NUS (neeksplodiranih ubojitih sredstva) odnosno članova njihovih porodica, raspisala je konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/18. godini studentima visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju svi redovni studenti koji su upisani u visokoškolski, univerzitetski ili magistarski studijski program te su oni ili članovi njihovih porodica stradali od protivpješadijske mine ili NUS. 

Primaoci stipendija su obavezni da redovno ispunjavaju studijske obaveze te na kraju akademske 2017/18. godine ITF-u dostave potvrdu o ispunjenim uslovima za upis u slijedeću godinu školovanja ili potvrdu o završetku studija. Primaoci stipendija će također biti u obavezi da ITF-u krajem akademske godine pošalju izvještaj o tome kako im je stipendija koristila.

Prijavu s traženim dokumentima potrebno je dostaviti na adresu: ITF Enhancing Human Security, Zabrv 12, 1292 Ig, Slovenija u zatvorenoj koverti s naznakom »Aplikacija za stipendiranje 2017/2018.« najkasnije do 15.09.2017. Prijava se može poslati preporučenom pošiljkom.  

Za više detalja možete pogledati konkurs.


KONKURSI