Nedjelja, 15. Juli 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Još samo nekoliko dana za prijave za stipendije Bosana Fondacija

Petak, 11.08.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Još samo par dana je preostalo do isteka roka za prijave za stipendije Bosana Fondacija iz Los Anđelesa, koja je i za akademsku 2017/18. godinu raspisala konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog (I) ciklusa studija sa područja države Bosne i Hercegovine.

Pravo apliciranja za stipendije Fondacije imaju redovni studenti, državljani Bosne i Hercegovine, koji studiraju na jednom od državnih fakulteta, nisu stariji od 21 godinu, ako upisuju prvu godinu studija ili nisu stariji od 25 godina za ostale godine studija, nisu studenti završnih godina studija i tokom studija nisu obnovili više od jedne godine”, saopćeno je iz Fondacije.

Prednost za dodjelu stipendije imaju kandidati koji su trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici.

Kriteriji za dodjelu stipendije su: opći uspjeh iz srednje škole, nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima, socijalni status i sl.

Prijave na konkurs podnose se na online obrascu koji se može preuzeti na internet stranici Bosana Fondacije (www.bosanfoundation.org). Prijava za stipendiju se popunjava elektronski zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom.

Prijave za stipendiju se mogu izvršiti do 15 augusta 2017. godine na web stranici Fondacije.

Detaljnije (tekst konkursa) pogledati - ovdje.


KONKURSI