Ponedjeljak, 24. Septembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Sutra predstavljanje Chevening stipendija u Sarajevu

Srijeda, 04.10.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini organizuje predstavljanje Chevening stipendije za jednogodišnji master studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će se održati sutra, u prostorijama EU Info centra u Sarajevu (ulica Skenderija 3.), sa početkom u 16:00 sati.

Ova prezentacija će svim zainteresiranim omogućiti da saznaju više informacija o uslovima stipendiranja, a više informacija o samoj stipendiji možete naći na web stranici: www.chevening.org.

Iz Ambasade ističu da će prezentaciju voditi britanski ambasador Edward Ferguson.

Chevening stipendije dodjeljuje vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz cijelog svijeta koji žele studirati na visokoobrazovnim ustanovama Velike Britanije. Namjenjene su najperspektivnijim budućim liderima koji će donijeti promjene i iskoristiti svoje stečeno znanje i ekspertizu kako bi doprinijeli napretku i razvoju svoje zemlje. Program postoji od 1983. godine, a stipendisti dolaze iz više od 160 zemalja svijeta.

Od 1996. godine, program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine. Do sada, više od 160 Chevening stipendista iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je u ovom programu.

Proces podnošenja prijava za Chevening stipendije za akademsku 2018./2019. godinu je počeo i traje do 7. novembra 2017. godine. 

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.11.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 13 dana.

Chevening UK Government Scholarships for International Students for the academic year 2019-2020