Petak, 20. Oktobar 2017.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Novosti

Objavljeno: Srijeda, 11.10.2017.

Izvor: Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Sutra predstavljanje Chevening stipendija u Tuzli

Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini organizuje predstavljanje Chevening stipendije za jednogodišnji master studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će se održati u četvrtak, 12. oktobra, u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (ulica Tihomila Markovića 1), sa početkom u 16:00 sati. 

Ova prezentacija će svim zainteresiranim omogućiti da saznaju više informacija o uslovima stipendiranja, a više informacija o samoj stipendiji možete naći na web stranici: a href="http://www.chevening.org/" style="margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(61, 135, 191); text-decoration-line: none; background: none;">www.chevening.org.

Chevening stipendije dodjeljuje vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz cijelog svijeta koji žele studirati na visokoobrazovnim ustanovama Velike Britanije. Namjenjene su najperspektivnijim budućim liderima koji će donijeti promjene i iskoristiti svoje stečeno znanje i ekspertizu kako bi doprinijeli napretku i razvoju svoje zemlje. Program postoji od 1983. godine, a stipendisti dolaze iz više od 160 zemalja svijeta.

Od 1996. godine, program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine. Do sada, više od 160 Chevening stipendista iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je u ovom programu.

Proces podnošenja prijava za Chevening stipendije za akademsku 2018./2019. godinu je počeo i traje do 7. novembra 2017. godine. 


Forum

Stipendije fonda " Ikra " (Odgovora: 2570, poslednji od: ajlica123)

Kada ce stipendije Ministarstva prosvete i kulture RS-a (Odgovora: 473, poslednji od: cwele93)

Kada ce biti rezultati Fonda Sheikh Saleh Kamel BBI banke? (Odgovora: 1483, poslednji od: IstocnoodZapada)

Chevening stipendije (Odgovora: 2, poslednji od: marija)

Federalni fond za studentske zajmove (Odgovora: 234, poslednji od: diina_h)

Stipendija Vlade Italije (Odgovora: 1, poslednji od: bibipanda)

Fond Suada Dilberovic (Odgovora: 102, poslednji od: roza)

Autoceste - stipendije (Odgovora: 1, poslednji od: Snowflake12)