Ponedjeljak, 24. Septembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu sutra Osmi sajam stipendija

Srijeda, 18.10.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Sve je spremno za Osmi sajam stipendija u Sarajevu, koji će se održati sutra od 10 do 16 sati na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Sajam stipendija i ove godine organizuje Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta.

“Na ovogodišnjem Sajmu studentima će se predstaviti 41 institucija sa svojim programima stipendiranja. Ovo je do sada najveći broj izlagača na Sajmu što posebno raduje i nadamo se da će svi studenti koji posjete sajam dobiti neophodne odgovore na svoja pitanja i naći nešto korisno za sebe”, rekao je Adnan Rahimić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu za portal Stipendije.ba.

Rahimić istiće da će ove godine pored standardnih aktivnosti Sajma, Erasmus+ partneri kroz 15-minutnu prezentaciju predstave svoju instituciju, pri čemu će prisutni više saznati o studijskim programima i ponudama stipendija.

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu je uspješan organizator sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im se omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Izlagači ovogodišnjeg sajma su: AHK BiH - Predstavništvo njemačke privrede u BiH, AIESEC u Bosni i Hercegovini, Ambasada Indije Ambasada Japana u BiH, Ambasada SAD u BiH, Ambasada Turske, Bosnia & Herzegovina Futures Foundation, Campus France BiH / Francuski institut u BiH, Centralno-evropski Univerzitet, Mađarska, DAAD Bosna i Hercegovina, EducationUSA Sarajevo, Erasmus Student Network Hocu.ba, Humanost u akciji, IAESTE LC Sarajevo, Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS), Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, International Committee of Red Cross, Konfucijev institut Univerziteta u Sarajevu, Masaryk Univerzitet u Brnu, Češka Republika, Ministarstvo civilnih poslova - CEEPUS, OeAD / Study in Austria, Politehnički institut u Santaremu, Portugal, Politehnički univerzitet “Marche” u Ankoni, Italija, ProCredit Bank dd, Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, Stipendije.ba, Study in Hungary / Tempus Public Foundation, Sveučilište u Splitu, Hrvatska, Trans2Work – Univerzitet u Sarajevu, Travel Centar Doo Sarajevo, Univerzitet Beira Interior, Portugal, Univerzitet Nova Lisboa, Portugal, Univerzitet Pariz 8, Francuska, Univerzitet u Bolonji, Italija, Univerzitet u Jaenu, Španija, Univerzitet u Mariboru, Slovenija, Univerzitet u Primorskoj, Slovenija, Univerzitet u Sarajevu, Erasmus+, Univerzitet u Szegedinu, Mađarska, Zagrebačka škola ekonomije i management, Hrvatska.

Isti dan su planirane i prezentacije Izlagača koje će se održati na Mašinskom fakultetu prema slijedećem rasporedu:

> 11:00–11:15 Univerzitet u Beiri, Portugal – Erasmus+
> 11:15–11:30 Univerzitet u Jaenu, Španija – Erasmus+
> 11:30–11:45 Univerzitet u Primorskoj, Slovenija – Erasmus+
> 11:45–12:00 Univerzitet u Bolonji, Italija – Erasmus+
> 12:00–12:15 Univerzitet Masaryk u Brnu, Češka Republika – Erasmus+
> 12:15–12:30 Univerzitet u Mariboru, Slovenija – Erasmus+Ž
> 12:30–12:45 Univerzitet Nova de Lisboa, Portugal – Erasmus+
> 12:45–13:00 Politehnički institut Santarem, Portugal – Erasmus+
> 13:00–13:15 Sveučilište u Splitu, Hrvatska – Erasmus+
> 13:15–13:30 Politehnički univerzitet „Delle Marche” u Ankoni, Italija – Erasmus+
> 13:30–13:45 Univerzitet Pariz 8, Francuska – Erasmus+ž
> 13:45–14:00 Univerzitet u Segedinu – Erasmus+
> 14:00–14:15 Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Hrvatska
> 14:15–14:30 Study in Hungary – Scholarship opportunities
> 14:30–14:45 EducationUSA – Introduction Presentation
> 14:45–15:00 Ambasada SAD-a u BiH
> 15:00–15:15 Politehnički institut Vianna do Castelo, Portugal – Erasmus+

Osmi sajam stipendija organizira Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu. Medijski partner Osmog sajma stipendija je portal Stipendije.ba.

Dodatne informacije dostupne su na: www.erasmus-unsa.ba/sajamstipendija


KONKURSI

Rok za prijavu: 06.11.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 13 dana.

Chevening UK Government Scholarships for International Students for the academic year 2019-2020