Ponedjeljak, 24. Septembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Studentske stipendije Grada Mostara za akademsku 2017/18. godinu

Ponedjeljak, 06.11.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić raspisao je konkurs za dodjelu četiri grupe stipendija za akademsku 2017/18. godinu redovnim studentima diplomskog i dodiplomskog studija.

Na konkurs za dodjelu gradskih stipendija studenti se mogu prijaviti za jednu od slijedeće četiri grupe: Stipendije za studente deficitarnih zanimanja, stipendije po osnovu rezultata u učenju, stipendije po osnovu porodičnog standarda i otežanih uslova života i stipendije za uspješne sportiste.

Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendije Grada Mostara imaju redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija javnog univerziteta ili sveučilišta, koji su državljani Bosne i Hercegovine, imaju prebivalište na području Grada Mostara zadnje 3 (tri) godine”, navodi se u konkursu.

Pravo na stipendije nemaju apsolventi, studenti koji koriste stipendije drugog davaoca, studenti koji su ponavljali godinu studija i studenti koji su stariji od 26 godina.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2017/18. godinu u 10 (deset) mjesečnih rata, a iznos mjesečne stipendije je 200,00 (dvjesto) KM za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju izvan Mostara, te 150,00 (stopedeset) KM za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Napomena: Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se isključivo na posebnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici Grada Mostara, u Ulici Adema Buća broj 17 ili s web stranice Grada Mostara.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 17. novembar 2017. godine.

Detaljnije (tekst konkursa i prijavne obrasce) možete pogledati i preuzeti ovdje.


KONKURSI

Rok za prijavu: 06.11.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 13 dana.

Chevening UK Government Scholarships for International Students for the academic year 2019-2020