Ponedjeljak, 24. Septembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Produžen rok za prijave na Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Brod

Četvrtak, 09.11.2017. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić produžio je rok za prijave na Javni konkurs za dodjelu opštinskih stipendija za školsku 2017/18. godinu, koji je objavljen 23. oktobra 2017. godine.

“Razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u molbama većeg broja studenata, koji studiraju u udaljenim mjestima, jer nisu bili u mogućnosti da prikupe i dostave svu potrebnu dokumentaciju u roku koji je bio predviđen konkursom”, navodi se u odluci načelnika.

Iz Općine podsjećaju da pravo prijave na Konkurs imaju svi studenti koji su redovno upisali drugu, treću, četvrtu, petu ili šestu godinu studija, kao i studenti iz porodica palih boraca, ratnih vojnih invalida od I do V kategorije, boraca odbrambeno-otadžbinskog rata od I do IV kategorije, porodica civilnih žrtava rata od I do III grupe, te socijalno ugroženih porodica evidentiranih u Centru za socijalni rad, porodica sa četvoro i više djece, i nosioci Vukove diplome iz srednje škole, koji su prvi put upisali prvu godinu studija, pod uslovom:

  • da su državljani Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,
  • da su redovni studenti na fakultetima univerziteta i visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj/Bosni i Hercegovini i inostranstvu,
  • da  imaju prebivalište na području opštine Brod najmanje dvije godine prije raspisivanja konkursa,
  • da nisu u radnom odnosu, niti zaposleni kao pripravnici,
  • da ne primaju stipendiju od strane druge institucije, ustanove ili preduzeća,
  • da nisu vlasnici ili osnivači privrednih subjekata,
  • da su prvi put upisali godinu studija za koju traže stipendiju,
  • da studenti  upisane  druge  godine  nisu  stariji  od  22 godine života, treće - od 23 godine, četvrte - od 24  godine,  pete - od 25 godina, šeste - od 26 godina, a studenti II ciklusa studija da nisu stariji od 28 godina života.
Stipendija se ne dodjeljuje za vrijeme apsolventskog staža.

Prijave se, u zatvorenim kovertama, mogu dostaviti lično u šalter salu Opštine Brod ili putem pošte na adresu: Opština Brod, ul. Svetog Save 17, Brod 74450, sa naznakom „Komisiji za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2017/2018. godini – ne otvaraj“.

Rok za prijave na konkurs produžen je do 22.11.2017. godine, a tekst konkursa možete pogledati na slijedećem linku: http://www.stipendije.ba/stipendija/1469

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.11.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 13 dana.

Chevening UK Government Scholarships for International Students for the academic year 2019-2020