Subota, 24. Februar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Četvrtak, 09.11.2017.

Izvor: Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Produžen rok za prijave na Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Brod

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić produžio je rok za prijave na Javni konkurs za dodjelu opštinskih stipendija za školsku 2017/18. godinu, koji je objavljen 23. oktobra 2017. godine.

“Razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u molbama većeg broja studenata, koji studiraju u udaljenim mjestima, jer nisu bili u mogućnosti da prikupe i dostave svu potrebnu dokumentaciju u roku koji je bio predviđen konkursom”, navodi se u odluci načelnika.

Iz Općine podsjećaju da pravo prijave na Konkurs imaju svi studenti koji su redovno upisali drugu, treću, četvrtu, petu ili šestu godinu studija, kao i studenti iz porodica palih boraca, ratnih vojnih invalida od I do V kategorije, boraca odbrambeno-otadžbinskog rata od I do IV kategorije, porodica civilnih žrtava rata od I do III grupe, te socijalno ugroženih porodica evidentiranih u Centru za socijalni rad, porodica sa četvoro i više djece, i nosioci Vukove diplome iz srednje škole, koji su prvi put upisali prvu godinu studija, pod uslovom:

  • da su državljani Republike Srpske i Bosne i Hercegovine,
  • da su redovni studenti na fakultetima univerziteta i visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj/Bosni i Hercegovini i inostranstvu,
  • da  imaju prebivalište na području opštine Brod najmanje dvije godine prije raspisivanja konkursa,
  • da nisu u radnom odnosu, niti zaposleni kao pripravnici,
  • da ne primaju stipendiju od strane druge institucije, ustanove ili preduzeća,
  • da nisu vlasnici ili osnivači privrednih subjekata,
  • da su prvi put upisali godinu studija za koju traže stipendiju,
  • da studenti  upisane  druge  godine  nisu  stariji  od  22 godine života, treće - od 23 godine, četvrte - od 24  godine,  pete - od 25 godina, šeste - od 26 godina, a studenti II ciklusa studija da nisu stariji od 28 godina života.
Stipendija se ne dodjeljuje za vrijeme apsolventskog staža.

Prijave se, u zatvorenim kovertama, mogu dostaviti lično u šalter salu Opštine Brod ili putem pošte na adresu: Opština Brod, ul. Svetog Save 17, Brod 74450, sa naznakom „Komisiji za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2017/2018. godini – ne otvaraj“.

Rok za prijave na konkurs produžen je do 22.11.2017. godine, a tekst konkursa možete pogledati na slijedećem linku: http://www.stipendije.ba/stipendija/1469

KONKURSI