Subota, 24. Februar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Nedjelja, 12.11.2017.

Izvor: Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Fondacija Hastor stipendira 283 studenta u akademskoj 2017/18. godini

U sjedištu ASA Prevent grupacije jučer su potpisani ugovori o stipendiranju studenata stipendista Fondacije Hastor. Ove godine ugovor o stipendiranju potpisala su 283 studenta s različitih univerziteta širom Bosne i Hercegovine.

Studentima su se najprije obratili učitelj Ramo i direktor Fondacije te su prisutnima uputili čestitke i poželjeli uspjeh u novoj akademskoj godini, dok su članovi administracije upoznali studente s osnovnim odredbama ugovora, pravilima Fondacije i načinom njenog rada.

Potpisivanjem ugovora o stipendiranju studenata kompletirano je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za ovu školsku/akademsku godinu, s tim da će do kraja godine biti objavljen konkurs za stipendiranje manjeg broja studenata.

Iz Fondacije istiću da su ugovore o stipendiranju ove godine potpisala 704 učenika osnovnih škola, 873 učenika srednjih škola, te 283 studenta što ukupno čini cifru od 1860 stipendista Fondacije Hastor. Prvi put ove godine čak 328 učenika osnovnih i srednjih škola potpisalo je ugovore o stipendiranju.

KONKURSI