Četvrtak, 18. Oktobar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije Kantonalne uprave za branioce SBK za akademsku 2017/18. godinu

Srijeda, 10.01.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Kantonalna uprava za branioce Srednjobosanskog kantona raspisala je konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca za akademsku 2017/18. godinu.

U konkursu je navedeno da će stipendije biti dodijeljene redovnim studentima prvog ciklusa II, III i IV godine studija, i integralnog studija II, III, IV, V i VI godine.

Pravo učešća na konkursu imaju djeca branilaca bez oba roditelja, djeca šehida/poginulih branilaca, djeca ratnih vojnih invalida, djeca umrlih vojnih invalida, djeca mirnodopskih vojnih invalida, djeca demobiliziranih branilaca i djeca nosioca ratnog priznanja.

Pravo učešće na konkursu nemaju studenti koji su u akademskoj 2017/18. godini upisali prvu godinu studija, studenti koji su upisali drugi i treći ciklus studija, stanari studentskih domova, vanredni studenti, apsolventi, studenti koji su u tekućoj studijskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovo upisali istu godinu studija, studenti koji primaju stipendiju drugog davaoca, studenti koji žive u zajedničkom domaćinstvu čiji prihod po članu prelazi 400,00 KM, studenti koji sa danom objave konkursa navršavaju 25. godina života i studenti koji su zasnovali bračnu zajednicu.

U konkursu se, između ostalog, navodi da djeca branilaca bez oba roditelja i djeca poginulih branitelja ostvaruju pravo na dodjelu stipendije bez obzira na prihode zajedničkog domaćinstva, a djeca branilaca bez oba roditelja i djeca poginulih branitelja ostvaruju pravo na dodjelu stipendije bez bodovanja.

Studenti koji ispune propisane kriterijume i potpišu ugovore o stipendiranju sa Kantonalnom upravom, dobijaće 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 150,00 KM.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom podnose se Kantonalnoj upravi za branioce/branitelje putem pošte, na adresu Stanična 43. Travnik.

Konkurs ostaje otvoren do 09. februara 2018. godine, a za više detalja možete pogledati Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2017/18. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.10.2018. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Općine Gračanica za dodjelu stipendija studentima za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 26.10.2018. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Općine Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2018/19.godini