Petak, 19. April 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Prezentacija stipendija Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) 29. maja u Sarajevu

Petak, 25.05.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Ured Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD) u Bosni i Hercegovini organizuje prezentaciju programe DAAD stipendija za akdemsku 2018/19. godinu, koja će se održati u utorak, 29. maja ove godine, u prostorijama Goethe Instituta u Sarajevu (Maršala Tita 28, ulaz pored BBI Banke, četvrti sprat), s početkom u 14:00 sati.
 
Iz Ureda DAAD-a u Bosni i Hercegovini istiću da će na ovoj prezentaciji biti predstavljeni stipendijski programi DAAD-a za studente i naučno-nastavno osoblje za akademsku 2018/19. godinu te da sve potrebne informacije koji se tiču stipendija DAAD-a se mogu pronaći na stranici www.funding-guide.de.
 
Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD) je najveća svjetska organizacija koja finansira međunarodnu razmjenu studenata i istraživača. Kako bi potaknuli razmjenu i mobilnost studenata i nastavnog osoblja, predstavnici DAAD-a žele ovom prilikom promovisati svoju ponudu stipendija za studente iz svih znanstvenih oblasti, ljetne kurseve na fakultetima, istraživačke boravke za univerzitetske nastavnike, studentske ekskurzije i posjete univerzitetima u Njemačkoj.

KONKURSI