Srijeda, 19. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Delić upriličio prijem za učenike generacije sa područja Općine Lukavac

Četvrtak, 28.06.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas je u kabinetu Općinskog načelnika Lukavac Delić Edina upriličen prijem za učenike generacije osam osnovnih i tri srednje škole sa područja Općine Lukavac.
 
Ovom prilikom, Općinski načelnik sa saradnicima zaželio je dobrodošlicu, uputio čestitke učenicima i roditeljima, te zaželio uspjeh u nastavku školovanja.
 
Načelnik Delić se zahvalio na današnjem druženju prilikom čega je istakao da je velika čast biti u društvu ovih mladih ljudi koji su tokom svog osmogodišnjeg i dvanaestogodišnjeg školovanja postigli nešto što je za svaki respekt i za svako poštovanje.
 
Najuspješniji učenici nagrađeni su određenim iznosom novčanih sredstava, koja treba da budu podstrek za njihov uspjeh i zalaganje u daljem školovanju. Naime, učenici generacije osnovnih škola nagrađeni su sa po 150 KM, dok su učenici generacije srednjih škola nagrađeni sa po 200 KM.
 
 „Želio bih se zahvaliti našem načelniku koji nas je pozvao i koji je izdvojio određena sredstva za nas i koji je omogućio da se još par puta vidimo sa učenicima koje smo viđali na takmičenjima. Htio bih svima poručiti da budu uporni u svom školovanju“, rekao je Emir Kovačević, učenik generacije Osnovne škole Gnojnica.
 
Učenica generacije Osnovne škole Lukavac Grad ovom prilikom kazala je: „Ponosna sam na sebe i drago mi je zbog uspjeha koji sam postigla. Želim da se zahvalim načelniku što nas je sve sakupio ovdje kako bismo se upoznali, zahvaljujem se na izdvojenom vremenu i izdvojenim sredstvima koja zaista znače i dalji su nam podsticaj.“

KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 9 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 20.06.2019. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2020. godinu