Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori sa stipendistima Opštine Laktaši u ak. 2018/19. godine

Ponedjeljak, 18.03.2019. // Izvor: Opština Laktaši // Novost
Današnja dodjela stipendija je nastavak  dugogodišnje podrške opštine Laktaši  obrazovanju i usavršavanju mladih. Ugovore o stipendiranju studentima dodjeljivao je načelnik opštine Laktaši, Ranko Karapetrović.
 
U svom obraćanju načelnik, Ranko Karapetrović je istakao da je uspostavljen  model stipendiranja sa naglaskom na potrebne stručne kadrove u visokoj stručnoj spremi koji će u narednom periodu biti nosioci razvoja lokalne zajednice, a tu se izdvajaju mašinski i elektrotehnički smjerovi. Isto tako, načelnik je izrazio je nadu da će podrška Opštine Laktaši kroz stipendiranje pomoći u daljem obrazovanju.
 
Sanela Ilić, student prve godine Mašinskog fakulteta u Banja Luci, ovom prilikom je rekla da je izabrala ovo zanimanje iz razloga što je to deficitarno zanimanje u opštini Laktaši, a stipendija i podrška Opštine Laktaši, daje dodatnu motivaciju za dalje studiranje.
 
Opština Laktaši u školskoj 2018/2019. godini, dodjelila je ukupno 201 stipendiju od čega 122 srednjoškolske i 79 studentskih stipendija.
 
Stipendiranje  učenika i studenata  pokazalo se kao dobar podsticaj kroz povećanje visokoobrazovanog kadra na području opštine Laktaši.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu