Utorak, 19. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori sa stipendistima „Hidroelektrana na Trebišnjici“ za ak. 2018/19.

Ponedjeljak, 01.04.2019. // Izvor: Srna // Novost

Uprava „Hidroelektrana na Trebišnjici“ /HET/ danas je potpisala ugovore sa 100 studenata kojima će u narednih deset mjeseci isplaćivati stipendije od 150 KM.

Direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“ Gordan Mišeljić rekao je da su stipendije dobili studenti državnih fakulteta čiji stručni profil odgovara sistematizaciji radnih mjesta ovog preduzeća.

„Na konkurs se prijavilo 180 studenata, a stipendije su dobili oni koji su zadovoljili kriterijume konkursa“, rekao je Mišeljić.

Mišeljić je istakao da preduzeće „Hidroelektrana na Trebišnjici“ stipendije dodjeljuje treću godinu, te da je za ovu školsku godinu za ove namjene izdvojeno 150.000 KM.

Izvršni direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“ za proizvodnju i tehničke poslove Ilija Tamindžija istakao je da je 2019. veoma teška godina za ovo preduzeće zbog havarije u HE „Dubrovnik“, zbog čega je proizvodnja električne energije svedena na minimum.

„Smanjili smo sve troškove osim onih koje se tiču investicija i stipendija studenata. U početku je bilo predviđeno da se stipendira 75 studenata, ali smo, nakon što je stigao značajan broj prijava, povećali na 100“, rekao je Tamindžija.

Student treće godine Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Milutin Zurovac iz ovog grada rekao je da će mu stipendija značiti mnogo, budući da je i njegova sestra student.

„Zahvaljujem HET-u što je prepoznao studente. Ovo je jedan lijep gest“, rekao je Zurovac.

Student Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Gorica Guzina iz Gacka istakla je da će joj stipendija olakšati školovanje, jer ima još dva brata koji pohađaju osnovnu i srednju školu.

Studenti kažu da bi bilo lijepo kada bi primjer „Hidroelektrana na Trebišnjici“ slijedila i ostala preduzeća iz energetskog sektora u Hercegovini – Matično preduzeće, Rudnik i termoelektrana „Gacko“ i „Elektrohercegovina“.

Pravo da konkurišu za stipendiju ovog preduzeća imali su studenti koji studiraju elektrotehnički, mašinski, građevinski, geološki, arhitehtonski, pravni, ekonomski fakultet i Fakultet za proizvodnju i menadžment.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu