Utorak, 04. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Sutra treće testiranje za stipendije Univerzitet SSST za studij farmacije

Četvrtak, 15.08.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Sutra će Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) u Sarajevu organizirati treće testiranje za stipendije koje zajedno dodjeljuju Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology ( SSST) i  najveća farmaceutska kompanija u BiH, Bosnalijek, a testiranje počinje u 9:00 sati na Univerzitetu SSST. 
 
Stipendije će se dodjeljivati u iznosu 7.200,00 KM, odnosno 50% od ukupne cijene školarine za kandidate koji apliciraju za testiranje, a za akademsku 2019/20. godinu osigurano je 20 stipendija za studij farmacije.

Nakon uspješno obavljenog prijemnog ispita i intervjua sa članovima komisije Univerziteta SSST i Bosnalijeka, kandidati će biti obaviješteni o rezultatima.

Projekat zajedničkog stipendiranja je jedna u nizu uspješnih saradnji Univerziteta SSST i Bosnalijeka, koja će doprinijeti jačanju studija farmacije u BiH, te omogućiti afirmisanje studenata farmacije na internacionalnom tržištu rada.
 
Iz SSST-a istiću da je program farmacije na Univerzitetu SSST jedinstven u regionu. Nastava se održava na engleskom jeziku uz paralelno učenje njemačkog jezika, akcenat je na radu u malim grupama i praktičnoj nastavi koja počinje već tokom prve godine. Zahvaljujući saradnji sa Bosnalijekom, studentima će biti omogućen pristup najsavremenijim laboratorijama u praksi, te rad sa afirmisanim stručnjacima iz Bosnalijeka, po potrebi uključenim u nastavni proces.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 1 dan.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu