Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Ministrica Bogunić uručila stipendije nadarenim učenicima prvog razreda sarajevskih srednjih škola

Srijeda, 06.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas je trinaest najboljih učenika prvog razreda sarajevskih srednjih škole dobilo stipendije koje im je zvanično uručila ministrica za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi KS Zineta Bogunić.

Ministarstvo već drugu godinu stipendira talentovane - nadarane učenike koji su u svom dosadašnjem školovanju pokazali najbolje rezultate, sa prosjekom ocjena 5.0 te osvajali nagrade iz matematike, fizike i informatike na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

“Ovo je je još jedna promocija izvrsnosti za što se mi posebno zalažemo i promovišemo. Želimo da ovakvi učenici budu prepoznati i vidljivi, da vrijednosti učenja, rada i uspjeha vratimo na prvo mjesto Trebamo nove uzore, mladi ljudi trebaju svu našu podršku da budu motivirani za uspjeh. Izvrsnost je najjači pokretač društva u koju moramo svi, zajedno sa roditeljima i nastavnicima, ulagati i čuvati”, poručila je ministrica Bogunić.

Mjesečne stipendije od 150 KM , nakon provedene procedure, dobili su učenici Druge gimnazije, Bošnjačke gimnazije i Pete gimnazije. Oni su: Admir Zatega, Emira Ibrahimović, Ervin Macić, Adin Frljak, Tajra Čavčić, Esma Jakupović, Hajrudin Salkić, Uma Hasanović, Mirnes Fehrić, Ema Kurtović, Muhamed Bećirović, Nik Čolić i Asja Rahmanović.

Prisutni roditelji i nastavnici su iskazali svoju zahvalnosti Ministarstvu na poticaju i ulaganju u najbolje učenike koji, kako su obećali, svoje školovanje nastavljaju sa istim ciljevima, kroz rad i zalaganje do najboljeg uspjeha.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu