Utorak, 04. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gradonačelnik Gradačca potpisao ugovore sa dobitnicima stipendija za šk./ak. 2019/20. godinu

Petak, 14.02.2020. // Izvor: Grad Gradačac // Novost

Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih zahtjeva, danas je upriličena svečana ceremonija potpisivanja ugovora sa korisnicima stipendija za školsku/akademsku 2019./2020. godinu. 

Služba za društvene djelatnosti i biz Grada Gradačac zaprimila je 139 predmeta – zahtjeva za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2019/20. godinu. Prema Odluci Gradskog Vijeća Gradačac ukupan broj stipendija koje se dodjeljuju za tekuću školsku/akademsku godinu je 131 za koje je u Budžetu obezbijeđeno 98.000,00 KM.
 
Potpisivanjem ugovora, u Gradačcu je nastavljen višegodišnji program stipendiranja za učenike i studente gdje Grad Gradačac prepoznaje obrazovanje kao važan aspekt djelovanja lokalne zajednice. U ovoj školskoj godini pravo na stipendiranje ostvarilo je 126 stipendista u šest kategorija. Najbrojnije kategorije su studenti od II do VI godine studija, te studenti iz porodica korisnika boračko-invalidske zaštite.

Među stipendistima je 19 učenika srednjih škola i 107 studenata s 10-ak fakulteta u BiH, od kojih po broju prednjače medicinski, elektrotehnički i tehnološki smjerovi. Zanimljiv je podatak kako je od ukupnog broja pravo na stipendiju ostvarila 101 djevojaka.

Ovom prilikom gradonačelnik Edis Devišagić čestitao je učenicima i studentima na postignutim rezlultatima koji su bili opredjeljujući prilikom dodjele stipendija. Naglasio je „ da Grad Gradačac svake godine obezbjeđuje sredstva za stipendiranje kako bi pomogli i podstaknuli učenike i studente za postizanje dobrih rezultata u učenju i odabiru profesije. Mladi Gradačca su veoma vrijedni i korisni građani društva što se pokazalo u dosadašnjem razvoju općine Gradačac u svim segmentima „.
 
U ime stipendista prisutnima su se obratili Admir Smajlović i Ajla Kikić, koji su se zahvalili Gradu Gradačac i gradonačelniku koji prepoznaju i cijene rad i trud učenika studenata koji postižu zapažene rezultate.  

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 1 dan.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu