Ponedjeljak, 20. Septembar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Sutra novo testiranje za stipendije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

Četvrtak, 25.06.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) sutra u Sarajevu organizira novo testiranje za stipendije za sve kandidate koji nisu ranije pristupili testiranju.
 
Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) pruža novu priliku da obezbijedite sebi stipendiju za studij na nekom od studijskih programa. Višegodišnja praksa Univerziteta je da svake godine upriliči Testiranje za stipendije i Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane kandidate. Tokom proteklih godina više stotina srednjoškolaca iz cijele BiH i zemalja regiona se odlučilo da iskoristi pruženu priliku i da svoje obrazovanje nastavi na IUS-u.

Sa pojavom pandemije COVID-19, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je prvi univerzitet u državi koji je kompletan nastavni proces u potpunosti premjestio na online platforme, te naši studenti nisu imali nikakvih poteškoća u praćenju nastave i obavljanja svojih redovnih fakultetskih aktivnosti. Shodno tome, i prethodna ovogodišnja testiranja su obavljena online.

Testiranje će se održati u prostorijama Univerziteta, a svi kandidati koji će pristupiti testiranju obavezni su poštovati sljedeće mjere pri dolasku na IUS: upotreba zaštitne maske i rukavica, dezinfekcija ruku i obuće i održavanje socijalne distance.
 
Iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) naglašavaju da je, pored navedenih mjera, za pristup testiranju potrebno ispuniti i opće uslove: izvršiti registraciju putem linka: stipendija.ius.edu.ba, biti državljanin BiH ili neke od zemalja iz regiona, biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola i pristupiti ispitu uz dokument sa slikom.

Sve dodatne informacije možete dobiti upitom na [email protected] ili pozivom na +387 33 957 175.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.09.2021. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija kompanije Klika za 2021/22. školsku godinu

Rok za prijavu: 30.09.2021. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2022/23. godinu