Srijeda, 17. Avgust 2022.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Stipendije EducationUSA Academy Connects

Ponedjeljak, 21.03.2022. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

EducationUSA Academy nudi mogućnost učenicima od 15 do 17 godina starosti da provedu 4-6 sedmica tokom ljeta pohađajući online kurs na jednom od sedam američkih univerziteta. Svaki od univerziteta nudi po jedan kurs posebno dizajniran za strane učenike, a tematski kursevi ove godine pokrivaju akademsko pisanje, STEM, liderstvo i pripreme za aplikaciju na univerzitete u SAD. U prosjeku, časovi se pohađaju dva do tri puta sedmično, do 2 sata dnevno. Za učešće je obavezna dobra internet veza i računar. Na kraju kursa, učenici dobijaju EducationUSA Academy certifikat koji izdaje univerzitet koji su pohađali.
 
Univerziteti koji nude ovaj program ovog ljeta 2022. godine su Boston University, Embry-Riddle Aeronautical University, St. Cloud State University, St. John's University, Temple University, University of Colorado Boulder i University of Wisconsin Madison. VIše informacija se može naći na edusaacademy.org ili na web stranicama navedenih univerziteta.
 
EducationUSA centri u Bosni i Hercegovini nude ove godine nekoliko stipendija za ovu akademiju. Ukoliko spadate u dobnu grupu od 15 do 17 godina i imate dobro poznavanje engleskog jezika, pregledajte koji se programi nude, pronađite šta vas zanima i popunite vrlo jednostavnu prijavu za stipendiju na https://forms.gle/od8A27AcFq6JNC1v6 
 
Prijave su otvorene do 05.04.2022. godine
Za sva pitanja javite se svojoj najbližoj EducationUSA savjetnici!

KONKURSI

Rok za prijavu: 23.08.2022. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Konkurs Općine Velika Kladuša za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2021/22. godinu

Rok za prijavu: 02.09.2022. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2022. godinu