Srijeda, 31. Maj 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Svečano potpisani i uručeni ugovori stipendistima Fonda "Ikre" za ak. 2022/23. godinu

Petak, 27.01.2023. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas ugovore o dodjeli stipendija srednjoškolcima i studentima-djeci pripadnika boračke populacije, koji su to pravo ostvarili u školskoj, odnosno akademskoj 2022/2023. godini, navodi se u saopćenju Ministarstva za boračka pitanja KS.
 
Stipendije dodjeljuje Ministarstvo za boračka pitanja KS putem Fonda KS za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila žrtava rata „Ikre“.
 
"U školskoj 2022/2023. godini bit će dodijeljeno ukupno 2.100 stipendija za učenike srednjih škola i studente prvog ciklusa studija. Po prvi put se dodjeljuje 200 stipendija za studente master studija, te 35 stipendija za studente trećeg ciklusa bolonjskog studija. To je važno istaći,  jer se radi o investiciji u obrazovanje djece koja  mogu biti generator društvenog napretka i razvoja", izjavio je ovom prilikom ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.
 
Uz čestitke  stipendistima, ministar im je poručio da nastave sa svojim obrazovanjem, jer je to, kako je istakao,  jedini kapital i vrijednost koju im niko ne može uzeti.
 
Kazao je da je Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo za stipendije u Budžetu obezbijedilo 2,4 miliona KM.
 
Potpisivanju ugovora je prisustvovao i direktor Fonda Smajo Halilović koji je zahvalio Ministarstvu i Vladi KS na redovnoj isplati stipendija za djecu.