Petak, 23. Februar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljeno: Utorak, 15.02.2011.

Podjeli ili Preuzmi:            

Stipendije Opštine Laktaši za 441 studenta i đaka

Opština Laktaši u ovoj školskoj godini stipendira 310 studenata i 131 učenika, za šta je izdvojila 320.000 KM.

Od ovog broja prvi put stipendije dobija 123 studenta i 51 učenik.

Visina desetomjesečnih studentskih stipendija iznosi 70 KM za prvu godinu studija, 80 KM za drugu i više godine ako studenti imaju prosjek niži od 8,5 i 110 KM za drugu i više godine ako studenti imaju prosjek od 8,5 i više.

Visina tromjesečne stipendije za apsolvente iznose 80 KM ako studenti imaju prosjek niži od 8,5 i 110 KM ako studenti imaju prosjek od 8,5 i više.

Iz opštine Laktaši je saopšteno da imaju najliberalniju Odluku o stipendiranju učenika i studenata u Republici Srpskoj, po kojoj studenti imaju pravo na stipendiju bez obzira na prosjek i navode da su opština koja prati probleme i potrebe mladih sa posebnim naglaskom na obrazovanje.

Stipendije se dodjeljuju putem konkursa na osnovu prebivališta na području opštine Laktaši u trajanju od najmanje 24 mjeseca i redovnosti u studiranju, bez obnove godine.

Studenti prve godine studija moraju imati i odličan uspjeh u svim razredima srednje škole, a na stipendiju pravo imaju i talenti, korisnici porodične invalidnine, djeca palih boraca, djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije invalidnosti, studenti bez oba roditelja, studenti u stanju socijalne potrebe, djeca iz porodica sa četvoro i više djece i studenti samohranih roditelja sa redovno upisanom godinom studija, bez obnove, za više godine studija.

Izvor: Capital.ba
 


KONKURSI