Petak, 28. April 2017.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Novosti

Objavljeno: Ponedjeljak, 05.09.2011.

Izvor: www.gorazde.ba / Stipendije.ba

Podjeli ili Preuzmi:            

Fondacija Hastor ove godine stipendira 86 učenika iz Goražda

Danas je u Velikoj sali općine Goražde upriličeno potpisivanje ugovora o stipendijama koje dodjeljuje fondacija Hastor. Ukupno 86 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde potpisalo je ugovore o stipendiranju. Ova fondacija godinama dodjeljuje stipendije primjernim i uzornim učenicima  u stanju socijalne potrebe.

Svi direktori škola okupili su se jer  oni supotpisnici ugovora a u ime djece ugovore su potpisali roditelji jer su svi stipendisti maloljetni, istakao je Ramo Hastor iz fondacije Hastor. Učenici u osnovnim školama u narednih 12 mjeseci dobijaće po 100 KM dok će iznos stipendije za učenike srednjih škola iznositi 150 KM. Treba naglasiti i to da će učenici koji ostvare prosjek 5.0 za nagradu imati i trinaestu stipendiju, pojasnio je Hastor.

Fondacija Hastor stipendira veliki broj učenika čija je materijalna situacija izuzetno teška no i pored toga stipendisti su uglavnom odlični učenici a neki će vjerovatno biti i učenici generacije, naglašava Hastor. Fondacija Hastor pored stipendiranja omogućava učenicima i da volontiraju nakon završene srednje škole u ovoj Fondaciji. Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik općine Goražde mr. Muhamed Ramović koji se u ime korisnika stipendije zahvalio fondaciji Hastor, a svim đacima poželio puno uspjeha u nastavku školovanja.


Forum

Kada ce stipendije Ministarstva prosvete i kulture RS-a (Odgovora: 457, poslednji od: cwele93)

Stipendije fonda " Ikra " (Odgovora: 2565, poslednji od: Shaba93)

Kada ce biti rezultati Fonda Sheikh Saleh Kamel BBI banke? (Odgovora: 1482, poslednji od: wickeds0ul)

Chevening stipendije (Odgovora: 2, poslednji od: marija)

Federalni fond za studentske zajmove (Odgovora: 234, poslednji od: diina_h)

Stipendija Vlade Italije (Odgovora: 1, poslednji od: bibipanda)

Fond Suada Dilberovic (Odgovora: 102, poslednji od: roza)

Autoceste - stipendije (Odgovora: 1, poslednji od: Snowflake12)