Ponedjeljak, 25. Juni 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Ministarstvo za boračka pitanja TK: Stipendije za redovne učenike i studente u šk./ak. 2011/12. godini

Srijeda, 28.12.2011. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona raspisalo je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola i studentima i izuzetno uspješnim učenicima i studentima i učenicima iz reda braniteljske populacije TK za 2011/12. godinu.

„Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti visokoškolske ustanove, prvi put upisani na određenu studijsku/školsku godinu, imaju prijavljeno mjesto prebivališta na području Tuzlanskog kantona, odnosno mjesto boravišta u statusu raseljene osobe na području Kantona, a ukoliko apliciraju na Konkurs za izuzetno uspješne trebaju dodatno imati i prosjek ocjena najmanje 9,00 (studenti) ili 5,00 (učenici srednjih škola)”, navodi se u Konkursu.

Osnovni kriterij za dodjelu stipendije izuzetno uspješnim studentima i učenicima je prosjek ocjena ostvaren u toku redovnog studiranja/školovanja, a za ostale kandidate osnovni kriteriji za dodjelu stipendije su: ostvaren uspjeh u prethodno završenoj studijskoj/školskoj godini, imovinski cenzus, braniteljski statusa, ratne priznanja i odlikovanja, zdravstveno stanje i osvojene nagrada i plakete.

Na stipendiju nemaju pravo: apsolventi, studenti koji studiraju na fakultetu u inozemstvu, korisnici subvencije za smještaj i ishranu u studentskom domu, ponovno upisani na istu studijsku /školsku godinu, studenti i učenici koji već primaju stipendiju ili kredit po drugom osnovu i žive u porodičnom domaćinstvu gdje se ostvaruju mjesečna novčana primanja po članu domaćinstva veća od 50,1% prosječne neto plaće ostvarene u Federaciji Bosne i Hercegovine, u prethodnoj godini, prema podacima Zavoda za statistiku Federacije Bosne i Hercegovine.

Napomena: Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, podnose se Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, Slatina 2. Tuzla (protokol Vlade Kantona).

Konkurs ostaje otvoren do 09. januara 2011. godine.

Detaljnije (tekst konkursa, zahtjeve) pogledati i preuzeti:


KONKURSI

Rok za prijavu: 31.07.2018. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs za dodjelu Erasmus+ stipendija Univerziteta Balearskih ostrva (Španija) za akademsku 2018/19. godinu