Četvrtak, 02. April 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

BBI banka nastavlja stipendirati djecu povratnika u Kupresu

Utorak, 03.03.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Bosna Bank International (BBI) i u 2020. godini nastavlja sa stipendiranjem djece povratnika u Kupres. Stipendije će narednih 12 mjeseci primati 18-ero djece sa ovog područja, učenika od prvog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole.

Sredstva su obezbjeđena iz BBI Fonda za humanitarne svrhe, a na molbu dobrotvornog društva „Merhamet“. Safet Pilić, predsjednik MDD „Merhamet“ Kupres, zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni.

„Roditelji ove djece su uglavnom nezaposleni, tek povremeno rade neke sezonske poslove i žive od poljoprivredne proizvodnje. Njihova materijalna situacija je veoma teška i stoga su ove stipendije od izuzetnog značaja za ove porodice i njihovu djecu. Hvala BBI banci koja već treću godinu zaredom daje stipendije djeci iz Kupresa“, istakao je Pilić.

BBI banka od svog osnivanja na različite načine i kroz više programa stipendira učenike i studente iz cijele Bosne i Hercegovine, dajući svoj aktivan doprinos razvoju društva u kojem posluje.

KONKURSI

Rok za prijavu: 24.04.2020. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu Go Styria stipendija za akademsku 2020/21. godinu