Petak, 05. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

BBI banka osigurala novih 100 stipendija iz fonda "Sheikh Saleh Kamel“

Petak, 05.07.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić danas je dodijelio iz fonda "Sheikh Saleh Kamel" stipendije za stotinu djece, bez jednog ili oba roditelja, u iznosu od 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, saopćeno je iz BBI banke.
 
Prigodna svečanost tim povodom upriličena je u Zenici, a dobitnicima stipendija čestitali su i uputili riječi podrške za nastavak njihovog obrazovanja Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke, Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mevludin ef. Dizdarević zenički muftija, te Emina Babić, potpredsjednica Asocijacije Fatma BiH. 
 
Čestitke dobitnicima uputio je i Husein Živalj, nekadašnji bh. ambasador koji je sa učenicima i studentima podijelio i svoje životno i profesionalno iskustvo.

Dino Ćatić, svršenik Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku sanja o tome da postane softverski inžinjer. Roditelje je izgubio još kao šestogodišnji dječak. On i njegova mlađa sestra žive sa nanom i djedom u naselju Mihaljevići kod Busovače. Dino je jedan od 100 djece bez jednog ili oba roditelja kojima je u Zenici stipendije iz fonda „Sheikh Saleh Kamel“ dodijelio Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
 
Dino je, između ostalog, poručio da se želi zahvaliti svima koji su omogućili da dobiju stipendije, a posebno gospodinu Ameru Bukviću, koji ima  razumijevanja za djecu bez roditelja. Stipendija će mi pomoći za kupovinu udžbenika, plaćanje stanarine, ukoliko se upišem na fakultet u Sarajevu.
 
Bukvić je podsjetio je da je fond “Sheikh Saleh Kamel” osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al-Baraka”, finansijske i poslovne grupacije.
 
„Ovo je kontinuirani proces i naša podrška obrazovanju jer je obrazovanje osnov za napredak svakog društva. Osim iz ovog fonda, BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom stipendira učenike za studij i obrazovanje u inostranstvu na eminentnim univerzitetima, a sarađujemo i sa Vijećem za regionalnu saradnju na stipendiranju studenta završnih godina fakulteta. BBI banka jedna je od najbrže rastućih banka u BiH i uporedo sa našim rastom želimo da razvijamo i podržavamo razvoj našeg društva. Najbolji način je podrška obrazovanju ovih mladih ljudi na kojima ostaje budućnost naše zemlje", kazao je  Bukvić.
 
Izbor dobitnika provela je Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 25 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 15 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 5 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu