Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Bosnalijek i Univerzitet SSST dodjeljuju stipendije za najbolje kandidate za studij farmacije

Utorak, 23.07.2019. // Izvor: Univerzitet SSST // Novost
Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology ( SSST) i  najveća farmaceutska kompanija u BiH, Bosnalijek, donijeli su odluku o zajedničkom stipendiranju 20 najuspješnijih kandidata za studij farmacije koji od naredne akademske 2019/2020. počinje na Univerzitetu SSST.
 
Stipendije  će se dodjeljivati u iznosu 7.200,00 KM, odnosno 50% od ukupne cijene školarine za kandidate koji apliciraju za testiranje.
 
Nakon uspješno obavljenog prijemnog ispita i intervjua sa članovima komisije Univerziteta SSST i Bosnalijeka, kandidati će biti obaviješteni o rezultatima.
 
Prvo testiranje održano je 20. jula u 9h na Univerzitetu SSST. Naredni termini za testiranje su planirani za mjesec august (  02.,16. i 30.) i septembar (14. i 21.).
 
Projekat zajedničkog stipendiranja je jedna u nizu uspješnih saradnji Univerziteta SSST i Bosnalijeka, koja će doprinijeti jačanju studija farmacije u BiH, te omogućiti afirmisanje studenata farmacije na internacionalnom tržištu rada.
 
Program farmacije na Univerzitetu SSST je jedinstven u regionu. Nastava se održava na engleskom jeziku uz paralelno učenje njemačkog jezika, akcenat je na radu u malim grupama i praktičnoj nastavi koja počinje već tokom prve godine. Zahvaljujući saradnji sa Bosnalijekom, studentima će biti omogućen pristup najsavremenijim laboratorijama u praksi, te rad sa afirmisanim stručnjacima iz Bosnalijeka, po potrebi uključenim u nastavni proces.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu